Apakah NOSK?
NOSK Satu Iikhtiar Dan Alternatif Yang Praktikal Dan Selesa
Syukur Alhamdullilah kini dunia sudah ada satu 'alat' untuk menggantikan penggunaan topeng bedah bagi menapis habuk dari memasuki rongga pernafasan. Alat berjanama 'NOSK' ini direka dan dibuat di Korea Selatan. Nosk sudah menembusi pasaran di Eropah dan Amerika sejak dua tahun yang lalu. Penggunaan disana 'meletup' kerana mereka menunggu-nunggu kehadiran alat yang sedemikian. Penduduk negara maju sememangnya amat sensitif kepada kesihatan yang di akibat dari pencemaran alam sekeliling. NOSK baru menembusi pasaran Malaysia mulai Februari tahun ini melalui sebuah syarikat tempatan milik bumiputera sepenuhnya.
Kelebihan NOSK

Secara Amnya, Nosk mempunyai kelebihan seperti:

Bebas Ubatan
NOSK menyediakan alternatif yang selamat, bebas dadah daripada ubatan alahan, tiada lagi pil, semburan atau kesan sampingan, seperti mengantuk atau mulut kering.

Terbukti Berhasil
Terbukti untuk mengurangkan penyedutan bahan pencemar dan alergen sebanyak 80%, NOSK menyediakan pelepasan semula jadi daripada asma dan derita alahan.

Selesa
Direkabentuk oleh pakar-pakar ENT Telinga, Hidung dan Tekak. NOSK dipakai selesa dalam hidung anda, memberi anda kebebasan untuk bercakap, dan juga makan pada masa yang sama menyediakan pelepasan alahan yang sukar ditandingi.

Tidak Kelihatan
Hampir tidak kelihatan kepada orang-orang di sekeliling anda, jalur plastik lut nipis memegang NOSK selamat di tempatnya.

Artikel mengenai NOSK di keratan Akhbar Utusan

Di edar di pasaran dalam bentuk :

2 unit NOSK dalam 1 PAD manakala
5 PAD dalam 1 kotak

Antara Kelebihan yang khusus kepada Jemaah Haji:

  • Usaha & Ikhtiar yang praktikal
  • Pencegahan dari penyakit berpunca dari udara tercemar dan berhabuk
  • Mengurangkan batuk dan bersin
  • Sesuai dipakai oleh wanita dalam ihram kerana tidak menutup muka
 
 
© www.nosk.com.my 2015