"Kesihatan merupakan salah satu hak bagi tubuh manusia"
Demikian sabda Nabi Muhammad SAW. Kerana kesihatan merupakan hak asasi manusia, sesuatu yang sesuai dengan fitrah manusia, maka Islam menegaskan perlunya istiqomah memantapkan dirinya dengan menegakkan agama Islam. Satu-satunya jalan dengan melaksanakan perintah perintah-Nya dan meninggalkan larangan-Nya.
Perangi Punca Alergi!

Setiap hari kita berdepan dengan risiko kesihatan akibat daripada pencemaran udara yang semakin memburuk. Asap kenderaan, debu daripada tapak pembinaan dan juga partikel seni daripada tumbuh-tumbuhan sering mengganggu rutin harian kita. Batuk dan bersin bukan sahaja memberi ketidakselesaan kepada diri, malah juga pada orang sekeliling kita seperti rakan-rakan ditempat kerja dan juga anak-anak dirumah. Pemakaian topeng penutup hidung dan mulut yang besar mungkin tidak lagi relevan di zaman ini. Memperkenal satu inovasi yang ringkas dan sangat praktikal dalam mengurangi risiko kesihatan akibat daripada penyedutan partikel kimia dan habuk yang semakin memenuhi ruang udara kita.


Inovasi Penapis Hidung

NOSK adalah sistem penapis udara untuk hidung yang sangat kecil buatan Korea yang semakin mendapat perhatian. Penapis udara NOSK ini direka khas untuk keselesaan pengguna dengan rekaan kecil dan berkuasa untuk menapis partikel habuk dalam udara yang disedut setiap hari. Nosk sudah menembusi pasaran di Eropah dan Amerika sejak dua tahun yang lalu. Penggunaan disana 'meletup' kerana mereka menunggu-nunggu kehadiran alat yang sedemikian. Penduduk negara maju sememangnya amat sensitif kepada kesihatan yang di akibat dari pencemaran alam sekeliling. Dengan penapis berkembar, lembut, dan kecil, kini anda boleh berjoging, beriadah, bekerja, dan menikmati alam semulajadi tanpa ragu.

Testimonial

 • Faisal, 48, Cyclist, Klang Lama
  " I am now able to cycle with confidence anywhere and anytime when I use NOSK "
 • Dato' Prof. Azmi, 54, Senior Lecturer, Sg. Buloh
  " With I use NOSK, my asthma getting better and I don't have to use inhaler "
 • Kamal, 42, Contractor, Setapak
  " Usually my nose full of dust and dirt, but now I just need to wash the NOSK filter "
 • Azizan, 51, Police Constable, Semenyih
  " NOSK is a product that is required by uniformed personnel, particularly during the parade, watch the traffic and in the forest "
 
 
© www.nosk.com.my 2015